Blogg

Talentfulle arbeidstakere blir utbrente

Forfatter: drs. Esther Bergsma og Lian Kirksæther Velbalansert beslutningstaker, kreativ og empatisk; Dette er kvaliteter bedrifter og organisasjoner er ute etter hos sine medarbeidere. Rundt 20 % av befolkningen har disse egenskapene, men tidspress, støy og konflikter på jobb påvirker til ...

Bilde: Kvinne ser gjennom tåkete vindu.

Lær deg å takle livet som sensitiv!

I utgangspunktet er det å være sensitiv en ressurs, men det kan lett blir snudd til noe
negativt i det samfunnet vi lever i.

Dagens samfunn har tidspress og stadig høyere krav til den enkelte, noe som passer dårlig for sensitive personer. Dette fører til at flere blir lettere stresset, syke og noen utbrente fordi sensitive har en lavere terskel for.

Tankens kraft

Hvordan tankene påvirker deg. Ja, for tankene kan påvirke deg mer enn det du tror. Har du tenkt på det, at du kan være i veldig godt humør, og så kommer det en telefonsamtale. Det er en eller annen som forteller deg noe, også kjenner du at det bare snur om der og da, og plutselig er du sur som en potte, eller oppgitt og lei. Men det kan også være motsatt.

Hva gjør deg lykkelig?

I dag har jeg lyst til å snakke om lykke. Det er så mange som har lykke-prosjekter på gang, og man får ideer gjennom blader, på nett og andre steder om alt man skal gjøre for å bli lykkelig.

Bilde: Sommerfugl på en blomst.

Høysensitiv – Finn din styrke

Her snakker Lian Kirksæther om det å være høysensitiv. Hun forteller om hvordan det å være sensitiv kan være en styrke og en fordel, selv om mange ser på det som et problem.

Bilde: Smilende mann med telefon og bærbar PC.

Arbeidslivet satser på idealmennesker

Det er ikke noe tvil om hva mange arbeidsgivere ønsker i dag. Stillingsannonser understreker oftest det ekstroverte og det ytre som idealet i vår tid. Dette idealet dyrkes verden over, men det passer dessverre ikke for alle mennesker. Veldig mange av oss faller utenfor.

Bilde: Labyrint av grønne hekker.

Et arbeidsliv med rom for alle

Det skal være rom for alle i arbeidslivet, men med dagens høye tempo og ulike krav er det ikke like lett å henge med for alle. Spesielt de som er mer sensitive enn gjennomsnittet kan oppleve utfordringer i arbeidslivet.

Slik arbeidsdagen for mange er organisert, med flere krav til den enkelte, stadige omorganiseringer og støyende kontorfellesskap, er det stor risiko for at sensitive blir utslitte og syke. Mange høysensitive ignorerer disse signalene og prøver å tilpasse seg, men ender ofte opp med stress, lav selvfølelse og en følelse av og ikke mestre arbeidssituasjonen.

Bilde: Bilde av føtter, flytende i havet med en middelhavsøy i bakgrunnen.

Du var så motivert, men så kommer hverdagen

Enten sommeren snart er over eller at det er et nytt år så kommer gjerne ønske å endre til det bedre. Endre både kosthold og sette i gang med å trene. Du har lest og fått ideer. Gått grundig til verks og planlagt hva som skal til. Du var virkelig motivert og trodde det skulle være ganske så enkelt, men så kommer hverdagen.

Bilde: Skolejente sitter i gangen i skolen.

Sensitive skolebarn

Tenk deg at på hver eneste skole i vårt langstrakte land er det 25 elever i hver eneste klasse. Av de 25 elevene er det ca. 5 sensitive barn i hver klasse, og til sammen blir det ganske så mange sensitive barn. Men i hver klasse er det også 20 ikke sensitive barn, og skolen hovedsakelig tilrettelagt for dem.

Bilde: Grafisk bilde av menneskehjerne med fargelagte hjernedeler.

Nyere forskning av hjerneaktiviteten hos høysensitive

Høysensitives hjerneaktivitet  sammenlignet med ikke sensitive indikerer at de har mer empati og bevissthet.

Dette er store nyheter. En svært viktig vitenskapelig artikkel om hjernens aktivitet hos høysensitive har nettopp blitt publisert.

Bilde: Kvinne dekker ørene med hendene.

Ti tegn på at du er høy­sen­si­tiv

Én av fem føler mer enn andre. Noen av oss er mer følsomme enn andre. Gjelder dette deg, er du kanskje lettrørt, blir sterkt beveget av sanseinntrykk, trenger ofte alenetid, blir fort sliten og overveldet, og blir lett påvirket av andre menneskers humør og kroppsspråk. På den andre siden er du kanskje ekstra kreativ, omsorgsfull, intuitiv, fantasirik og samvittighetsfull.

Ta med deg coachingen

Kommer! Coaching - CD ( MP3) Ved å lytte til Lian's CD blir du coachet på en enkel og effektiv måte. Kanskje du trenger å ta tak i et problem eller du ønsker å oppnå en drøm, enten det gjelder livet generelt, din helse, familie eller jobb. Bli coachet når du selv ønsker det, og la dett...

Høysensitiv – eller bare litt sensitiv?

Svinger du raskt fra å være engasjert og livlig til sliten, oppgitt og sårbar? Dette er typiske trekk enten du er høysensitiv eller bare litt sensitiv. Når du lærer om din sensitivitet vil du oppdage at du har mange ressurser, og at livet ditt får mer glede. Gratis fordrag med Lian Kirksæ...

Lær deg å takle livet som sensitiv!

Skrevet av Helsecoach Lian Kirksæther I utgangspunktet er det å være sensitiv en ressurs, men det kan lett blir snudd til noe negativt i det samfunnet vi lever i. Dagens samfunn har tidspress og stadig høyere krav til den enkelte, noe som passer dårlig for sensitive personer. Dette fører t...

Nå blir det feiring!

Harmoni.no har blitt til Ditt Liv Din Fremtid Jeg har allerede startet feiringen, og nå ønsker jeg å dele den med deg. Kr. 500,- i avslag til de 3 første som bestiller 3 timers pakken med telefoncoaching. Kun kr. 1.600,- (normal pris kr. 2.100,-) For mer info: Coaching Kr. 1000,- i avslag t...

558-311-7769 z Lian Kirksæther; https://www.facebook.com/liank16/; liankirksaether